A Pirnar Grande bioklimatikus nagyméretű pergola sokkal több, mint egy kézenfekvő választás a pergolák között. Már első pillantásra látszik, hogy különleges, semmihez sem hasonlítható. Nincs a piacon még egy esztétikailag ennyire kifinomult, ennyire kiválóan megtervezett pergola, mint a Pirnar Grande. Magától értetődően kontrollált és automatizált árnyékolást kínál, valamint teljes védelmet biztosít az eső ellen.

Rendkívül masszív felépítése lehetővé teszi a nagy méretre való tervezést, még szabadon álló változatában is. Akár 6,5×6,5 méretű szabadon álló pergola is megépíthető mindössze 4 lábbal. A nagy méretek és az extrém stabilitás ellenére rendkívül kecses és filigrán, a lábak mindössze 120×120 mm keresztmetszetűek. Esztétikailag kiemelendő, hogy a pergola elemek csatlakoztatása látszó kötések nélküli. A hatékony tömítéseknek köszönhetően a nagyfokú vízzáróság garantált.

Ezek a lenyűgöző funkciók minden bizonnyal arra késztetik majd Önt, hogy a lehető legtöbb szabadidőt töltse el a szabadban.

Bővebb információ a gyártó oldalán

Ajánlatkérés itt!

 

A PIRNAR Grande bioklimatikus pergola tulajdonságai

Tulajdonságok Pirnar Grande
Lamellák forgatási szöge 0° – 135°
Hóterhelés 550 **kg/m2
Szélállóság: 165 **km/h
Max. szélesség (1 modul) 6500 mm
Max. kinyúlás (1 modul) 6500 mm
Standard magasság 3000 mm
Integrált vízelvezetés igen
Választható alapszínek száma 2
Egyedi RAL színek igen *
Oldalsó üvegezés igen *
Oldalsó textil screen igen *
Oldalsó zsaluzia igen *
LED a lamellákban igen *
Vezérlés igen *
Modulbővítés igen *
Bruttó irányár (Ft/ m2) 480.000,- Ft

* opcionálisan rendelhető
** méretfüggő

Kiviteli lehetőségek

Lábak nélküli kivitel
Falhoz csatlakoztatható kivitel
Lábas kivitel

Miért fontos a széles oldalsó árnyékoló?

Nagyméretű pergola - Pirnar Grande

Az oldalsó árnyékoló szélessége a legtöbb gyártónál kiviteltől függően max. 4000-5000 mm lehet. Abban az esetben, ha egy 6000 mm széles oldalra akarunk oldalsó árnyékolót elhelyezni, akkor 2 db kisebb árnyékolóval tudjuk csak megoldani. Ez mindenképpen többe fog kerülni, mint ha egy árnyékolóval meg tudtuk volna oldani a feladatot.

Ezen kívül szükség lesz egy középső lábra is, amihez az árnyékolókat rögzíthetjük. Ez nem csak felesleges kiadás, de a láb adott esetben akadályozhatja is a közlekedésünket a pergola alatt.

A Pirnar Grande nagyméretű pergola árnyékolója akár 6000 mm szélességű is lehet, ami sokkal könnyebbé teszi a tervezést és kompromisszumok nélküli döntéshez segítheti Önt. Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol segítünk Önnek megtervezni álmai pergoláját. 

Kapcsolatfelvétel

 

Hova vezessük a vizet a pergolából?

Minden pergolát kínáló weboldalon olvasható, hogy a pergola integrált vízelvezetéssel rendelkezik. Ember legyen a talpán, aki ez alapján kitalálja, hogy pontosan miről is van szó.

Nos, ez többnyire valami olyasmit takar, hogy a lamellákon összegyűlő vizet oldalirányban egy csatornába vezetik, majd innen a lábon keresztül levezetik a talajszintre. Ez szép és jó, de onnan hova tűnik a víz?

Az olcsóbb pergolák esetén nincs a lábon belül csatorna, a víz a zártszelvényen belül folyik le a talajra, majd onnan elszivárog. Ezeknél a pergoláknál nincs lehetőség a víz oldalra történő elvezetésére. Ez a megoldás nem jelent problémát térkőre vagy WPC burkolatra történő telepítésnél, de gondot jelenthet burkolt terasz esetén.

Ennél jobb a Pirnar Grande pergolánál alkalmazott megoldás, mivel a lábon belül egy csatornacső is elhelyezésre kerül, amelyet vagy a láb alatti aljzatban elhelyezett csatornába tudunk vezetni, vagy egy könyökkel oldalirányban kivezetve, tetszőleges távolságba vihetjük el a vizet.

Mielőtt egyik vagy másik pergola mellett dönt, alaposan gondolja át, hogy Önnek mely vízelvezetési megoldás felel meg.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol bemutatjuk a különböző vízelvezetési lehetőségeket, hogy a legjobb döntést hozhassa meg.

Kapcsolatfelvétel

 

A szél- és hóterhelésről őszintén

Mind a lamellás pergoláknál, mind az oldalsó screen árnyékolóknál rendkívül fontos használati értéket befolyásoló tényező a szélállóság. Ezt felismerve a gyártók egymást múlják felül a nagyobbnál nagyobb szélterhelési értékek megadásával annak érdekében, hogy jobban meg tudják győzni vásárlóikat a termékeik kiválóságáról. Azonban a gyakorlatban ezeknek a számoknak többnyire semmi értelmük sincs.

Könnyen belátható ugyanis, hogy pl. 100 km/órás szélben könnyebb megtartani egy zsebkendőt, mint egy vitorlavásznat. Ezt kihasználva sokan zsebkendőnyi felületre adnak meg szélterhelési értéket, nem törődve azzal, hogy bizony ebben a méretben ritka a használható pergola és árnyékoló is.

Nézzünk egy konkrét példát, hogy jobban érthető legyen, mire is gondolunk!

Egy falhoz épített, használható méretű, 4000 mm szélességű és 3000 mm kinyúlású Grande pergola szélállóssága 172 km/h, hó terhelhetősége 112 kg/m2. Mennyivel jobban mutatnának a papíron ezek a számok! Szélterhelés 212 km/h, hóterhelés 1600 kg/m2. Igaz, ez csak egy 1500 x 1500 mm méretű pergolára igaz, ami nem igazán sűrűn rendelt méret.

Ne dőljön be a számháborúban elhangzó számoknak! Nézze meg a felhasznált anyagok minőségét (pl. az alumínium falvastagságát, a lamella kialakítását) és sokszor önmaga is el tudja dönteni egy-egy termék valós minőségét.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol a termékmintákon keresztül részletesen elmagyarázzuk Önnek, mire is kell figyelnie, hogy a valódi minőséget felismerje. A telepítéshez szükséges műszaki feltételekről tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.