Az alumínium vázas teraszfedések egy mobil üvegezésű oldal lezárással kiegészülve (üvegterasz) természetközeli tartózkodási helyet teremtenek, ahol az időjárási szélsőségektől védetten kellemes órákat tölthetünk a családunkkal vagy a barátainkkal. A tetőszaruk típustól függően alkalmasak polikarbonát vagy üvegtáblák fogadására.

A polikarbonát fedések előnye a kisebb súly, ami nagyobb osztásokat tesz lehetővé a tetőben (kb 980 mm szaruköz). Az üvegfedés esetén a teherbírás biztosítása érdekében típustól függően kisebb szaruközöket (670-900 mm) alkalmazunk.

 

Mantu üvegterasz típusaink

Algarve polikarbonát fedésű üvegterasz

A kínálatunk belépő terméke, magas minőséggel, standardizált megoldásokkal, polikarbonát fedéssel, eltolható mobil üvegezéssel rendkívül kedvező árfekvéssel. Értékesítés ‘Szereld magad’ konstrukcióban vagy viszonteladó, telepítő partnereken keresztül.

Bővebb információ ezen az oldalon található.

Ajánlatkérés itt!

Tavira üvegfedésű üvegterasz

A kínálatunk belépő terméke, magas minőséggel, standardizált megoldásokkal, üveg fedéssel, eltolható mobil üvegezéssel, rendkívül kedvező árfekvéssel. Értékesítés ‘Szereld magad’ konstrukcióban vagy viszonteladó, telepítő partnereken keresztül.

Bővebb információ ezen az oldalon található.

Ajánlatkérés itt!

A Mantu üvegteraszok összehasonlítása

Típus Algarve Tavira
Fedés típusa polikarbonát üveg
Szaru elhelyezkedése belül belül
Tetőlejtés kb 7 ° kb 7 °
Legnagyobb szélesség korlátlan korlátlan
Legnagyobb kinyúlás 3,5 m 3,5 m
Lábak közti max. távolság 3,5 m 4,0 m
Eresztúlnyúlás nem nem
Belső árnyékolás igen * igen *
Integrált világítás igen * igen *
Fix tető szellőző nem nem
Nyitható tető ablak nem nem
Egyedi kivitelek nem nem
Egyedi méret feláras feláras
Teherbírás standard standard
Alapszínek száma 4 4
Fix alumínium oldalfal igen * igen *
Fix polikarbonát oldalfal igen * igen *
Tolható üvegfal igen * igen *

* opcionálisan rendelhető

Kell-e árnyékolás a polikarbonát tetőre?

Üvegterasz, más néven három évszakos télikert polikarbonát fedéssel
Ma már általánosan elfogadott vélemény, hogy az üvegfedésű teraszokat árnyékolni kell. De mi a helyzet a polikarbonát fedés esetén? Különös tekintettel arra, hogy ma már számos gyártó, így mi is kínálunk ún. hővédős polikarbonát lemezeket (pl. Solar Control). Nos, a válasz viszonylag egyszerű: Mindenki maga dönti el, hogy számára mi jelenti az elegendő árnyékolást. Megfelel-e egy Solar Control fedés vagy szükség van kiegészítő textil árnyékolásra is. Tény ugyanis, hogy a hővédős polikarbonát lemezek kevesebb hőt engednek át, mint egy normál lemez vagy egy üveg. De valamennyit átengednek, így előbb-utóbb számolni kell a felmelegedéssel. Hogy ez Önnek megfelelő-e azt csak a helyszín és az Ön szokásainak ismeretében tudjuk megítélni.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol értékesítőink segítenek meghozni Önnek a megfelelő döntést.

Kapcsolatfelvétel

 

Milyen alapozás szükséges a lábak alá?

Az üvegterasz tetőjét minden esetben lábak támasztják alá, amelyek az alapzatra viszik át a terhelést. Meglévő teraszok esetén helytelen módon sok esetben a lábakat egyszerűen a meglévő teraszlemezhez rögzítik, anélkül, hogy megvizsgálnák annak teherbíró képességét. Elfelejtik, hogy nemcsak a tető vagy a rajta lévő hó terhelését kell a rögzítésnek elbírni, hanem akár egy 100 km-es szél szívóhatását is. Éppen ezért, mi minden esetben javasoljuk egy megfelelően méretezett betonalap (pl. cölöpalap) készítését a fagyhatárig, mert csak ez garantálja a teraszfedés biztonságos rögzítését.

Tanácsadóink szívesen segítenek a megfelelő alapozás kiválasztásában.

Kapcsolatfelvétel

 

Mit tehetünk azért, hogy a forróság ne szoruljon be az üvegterasz alá?

Gyakori félelem az üvegtetők esetén, hogy nyáron „megszorul” alatta a levegő. Éppen emiatt érvelnek sokan a bioklimatikus vagy lamellás pergolák mellett azzal, hogy ott a tető nyitása forró időben is kellemes légáramlatokat gerjeszt. Ez kétségkívül nyomós érv, de érdemes nem elfelejteni, hogy nem ez az egyetlen szempont. (A bioklimatikus pergola vs. üvegtető összehasonlításáról a blogban olvashat.)

Az üvegteraszok esetén a felmelegedés elkerülésére 3 módszer is kínálkozik:

  • fix szellőzők beépítése a tetőbe
  • nyitható tetőablakok beépítése a tetőbe
  • nagy légtér kialakítása a tető alatt

Az egyes megoldási lehetőségekről, azok előnyeiről és hátrányairól az értékesítő munkatársaink részletes információval szolgálnak.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.