Solarlux hőszigetelt télikert típusok

Akzent Plus alumínium télikert

A hagyományos megjelenés kedvelőinek készült az Akzent Plus télikert, mely a filigrán profiloknak hála igen tetszetős, fénnyel átjárt eleganciát sugároz, miközben a legjobb hőszigetelési értékeket biztosítja.

A keskeny szaruknak köszönhetően a tető könnyednek hat és a lehető legtöbb fényt engedi a télikert belsejébe. A külső statika miatt a télikert tetőjének belső felülete sík. A kiforrott konstrukció egyedi formájú összetett tetők és nagy alapterületű télikertek könnyű megvalósíthatóságát teszi lehetővé. Bővebb információt a gyártó oldalán talál. 

Ajánlatkérés itt!

Nobiles alumínium télikert

A Nobiles típus optimális megoldást kínál azoknak, akik kívülről sík tetőfelületet szeretnének látni és különösen könnyed, filigrán megjelenést keresnek. Az alacsony építésű design szaruknak köszönhetően a tetőfelület kívül sík és maximális fényt enged a belső térbe.

Az öntött alumínium fedéllel szerelt keskeny szaruprofilok szinte lebegő érzetet keltenek. A teljeskörűen hőszigetelt rendszerrel 5-45° közötti tető dőlésszögek valósíthatók meg. A tetőrendszer minden csatlakozási pontja precíziósan megtervezett, kondenzvíz képződés mentes szigetelő zónát tartalmaz. Bővebb információt a gyártó oldalán talál. 

Ajánlatkérés itt!

 

Akzent Vision alumínium télikert

Hőszigetelt télikert

Ez a télikert megoldás elsősorban a design szerelmeseinek készült. Az SDL Akzent Vision hőszigetelt tetőrendszer fókuszában az extravagáns megjelenés áll. A formatervezés során a függesztőkábelek szándékosan láthatóvá tett látványa jól szemlélteti az erőátvitelt.

Az integrált rozsdamentes elemek pedig egészen különleges, egyedi karaktert kölcsönöznek ennek a modellnek. A belső statikájú lyukacsos teherhordó gerendák látványa könnyeddé teszi a szerkezetet, miközben maximális fényt engednek a télikert belsejébe. Bővebb információt a gyártó oldalán talál.

Ajánlatkérés itt!

 

A Solarlux alumínium télikertek összehasonlítása

Típus Akzent Plus Nobiles Akzent Vision
Üvegezés típusa 2 v.3 rétegű hőszig. üveg 2 v.3 rétegű hőszig. üveg 2 v.3 rétegű hőszig. üveg
Szaru elhelyezkedése kívül belül belül
Tetőlejtés kb. 5-45 ° 5-45 ° 5-45 °
Legnagyobb szélesség 9 m 9 m 9 m
Legnagyobb kinyúlás 4,9 m 4,9 m egyedi
Lábak közti max. távolság kb. 4 m kb. 4 m kb. 4 m
Eresz túlnyúlás igen * nem nem
Külső tető árnyékolás igen * igen * igen *
Integrált világítás igen * nem nem
Nyitható tetőablak igen * igen * igen *
Eltolható tetőablak igen * igen * igen *
Motoros szellőzés igen * igen * igen *
Egyedi kivitelek igen * igen * igen *
Teherbírás méretezhető méretezhető méretezhető
Alapszínek száma 20 20 20
Harmonika ajtók igen * igen * igen *
Emelő-toló ajtók igen * igen * igen *
Fix nyílászárók igen * igen * igen *
Tető bruttó irányára oldalfalak nélkül / m2 500.000,- Ft/m2-től 500.000,- Ft/m2-től egyedi ajánlat

* opcionálisan rendelhető

Mire használható egy Solarlux hőszigetelt télikert?

Hőszigetelt télikert

Amikor valaki télikert építésre gondol, akkor legtöbbször egy már meglévő vagy új épület mellé épített új teret képzel el, amihez sajnos kevés esetben párosítanak konkrét használati funkciót. Pedig a korszerű télikertet ma már a lakás vagy ház szerves részeként kell elképzelni, lehetőleg egy hozzárendelt használati funkcióval.

Egy példával megvilágítva, a télikert funkciója általában nem az, hogy télikert (kivétel ezalól a botanikus kertként funkcionáló télikert). A ház részeként megépített télikert funkciója lehet nappali, étkező, dolgozószoba, sportszoba stb.

Vagyis amikor valaki télikertet tervez a házába, akkor nem nappalit, étkezőt, és plusz egy télikertet kell elképzelni, hanem azt, hogy a nappalit, az étkezőt egy télikertben helyezzük el. Vagyis nem két helyiségről (pl. étkezőről és télikertről) beszélünk, hanem egy télikertről, amiben az étkezőt elhelyeztük.

Ebben a koncepcióban a különböző funkciójú helységeinket tudjuk egy állandóan világos, fénnyel átjárt, természetközeli térben elhelyezni. Ebből következik, hogy olyan helységet érdemes télikertként megépíteni, ahol Ön vagy a családja az átlagnál több időt tölt el. Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol értékesítőink bemutatják Önnek, miként tudja megreformálni a hagyományos élettereket, hogy azok még több örömöt adjanak önnek és családjának.

Kapcsolatfelvétel

 

Hűtés, fűtés, árnyékolás és szellőzés egy hőszigetelt télikertben

Ha a télikertre nem, mint egy külső teraszbeépítésre vagy verandára tekintünk, hanem mint a ház szerves részére, akkor nyilvánvaló, hogy ezt a lakrészt ugyanúgy kell hűteni, fűteni és szellőztetni, mint a ház többi részét. Sőt még annál is nagyobb figyelmet kell rá fordítani, hiszen a nagy üvegfelületek miatt a télikert épületfiziológiai tulajdonságai jelentősen eltérnek a téglából épült szerkezetekétől. A télikertekkel szembeni általános ellenérzések éppen amiatt alakultak ki, mert a szakszerűtlenül megépített télikertek rengeteg rossz tapasztalatot szültek. Pedig a túlmelegedés, a párásodás, a páralecsapódás vagy a penészképződés kizárólag a rosszul megtervezett és szakszerűtlenül kivitelezett télikertekben fordul elő.

A hűtés, a fűtés, az árnyékolás és a szellőzés helyes megtervezése elengedhetetlenül szükséges a megfelelő lakókörnyezet (klíma) kialakításához, annak érdekében, hogy a télikertet Ön gondtalanul az eltervezett funkciónak megfelelően tudja használni. Értékesítőink a személyes tanácsadás során részletes tájékoztatást adnak, miként alakíthatók ki az optimális klimatikus viszonyok egy télikertben.

Kapcsolatfelvétel

 

Hogyan befolyásolja a belmagasság a hőérzetet?

Sajnos nagyon sok esetben látjuk, hogy a megrendelők nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő belmagasságra. Köztudott, hogy a meleg levegő mindig felfelé száll, így nagy belmagasság esetén elegendő hely marad, hogy a tartózkodó térben (fejmagasságig) hűvösebb maradjon a levegő. Sokszor nem is a hanyagság az oka ennek, hanem sokkal inkább a helyszíni adottságok miatti korlátok és a rossz tervezés. Ilyen pl. az alacsony gerincmagasság, ami miatt alacsony ereszmagasság adódik. Sok megvalósult télikert esetén az ereszmagasság alig éri el 2 métert. Ez nem csak a belső teret nyomja össze, de nagyban zavarja a kilátást is a télikert ill. a lakás belsejéből.

A Solarlux alumínium télikertek nagyfokú formai szabadága lehetővé teszi, hogy mindig a megfelelő tetőmegoldást válasszuk. Legyen szó félnyeregtetőről, vagy nyeregtetőről, kifelé vagy befelé lejtetett tetősíkról. Ezáltal könnyedén el tudjuk érni az ideálisnak mondható 2400 mm körüli ereszmagasságot, ami jobb belső klímát, jobb térérzetet és jobb kilátást biztosít.

Jöjjön el bemutatótermünkbe egy kötelezettség nélküli konzultációra, ahol szakembereink bemutatják Önnek a szóba jöhető formai megoldásokat.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.