Az alumínium vázas teraszfedések hosszú élettartamú, alacsony karbantartási igényű szerkezetek. A tetőszaruk típustól függően alkalmasak polikarbonát vagy üvegtáblák fogadására. A polikarbonát fedések előnye a kisebb súly, ami nagyobb osztásokat tesz lehetővé a tetőben (kb 980 mm szaruköz). Az üvegfedés esetén a teherbírás biztosítása érdekében típustól függően kisebb szaruközöket (670-900 mm) alkalmazunk. Az alumínium teraszfedések rejtett vagy látszó ereszrendszerrel ill. vízelvezetéssel rendelkeznek.

Teraszfedés típusaink

Algarve polikarbonát teraszfedés

A kínálatunk belépő terméke, magas minőséggel, standardizált megoldásokkal, polikarbonát fedéssel, rendkívül kedvező árfekvéssel. Értékesítés ‘Szereld magad’ konstrukcióban vagy viszonteladó, telepítő partnereken keresztül.

Bővebb információ itt érhető el.

Ajánlatkérés itt!

Tavira üvegezett teraszfedés

Tavira üveg teraszfedés

A kínálatunk belépő terméke, magas minőséggel, standardizált megoldásokkal, üveg fedéssel, rendkívül kedvező árfekvéssel. Értékesítés ‘Szereld magad’ konstrukcióban vagy viszonteladó, telepítő partnereken keresztül.

Bővebb információ itt érhető el.

Ajánlatkérés itt!

Atrium Plus üvegezett teraszfedés

Solarlux Atrium teraszfedés

A Solarlux programjának legrégibb és egyben legkedveltebb külső szarus üvegezett tetőtípusa. Szinte nincs olyan beépítési szituáció, ahol az Atrium tető ne lenne beépíthető. Az összetett formák vagy törtvonalú teraszok sem jelentenek akadályt. Az opcionális eresz túlnyúlásnak köszönhetően az alapterületnél nagyobb tetők is megvalósíthatók.

Bővebb információ a gyártó honlapján érhető el.

Ajánlatkérés itt!

Alerio üvegezett teraszfedés

Solarlux Alerio teraszfedés

A Solarlux Alerio üvegezett teraszfedés műszaki lehetőségeiben szinte semmiben nem tér el az Atrium Plus tetőtől. Az egyetlen különbség, hogy az Alerio esetén a szaruk belül helyezkednek el, ami homogénebb külső megjelenést eredményez. Az Alerio teraszfedés különösen alkalmas kis dőlésszögű tetők megvalósítására.

Bővebb információ a gyártó honlapján érhető el.

Ajánlatkérés itt!

Teraszfedéseink összehasonlítása

Típus Algarve Tavira Atrium plus Alerio
Fedés típusa polikarbonát üveg üveg üveg
Szaru elhelyezkedése belül belül kívül belül
Tetőlejtés kb 7 ° kb 7 ° 5° – 45 ° 5° – 45 °
Legnagyobb szélesség korlátlan korlátlan korlátlan korlátlan
Legnagyobb kinyúlás 3,5 m 3,5 m 6,0 m 6,0 m
Lábak közti max. távolság 3,5 m 4,0 m kb. 5,0 m kb. 5,0 m
Eresz túlnyúlás nem nem igen * nem
Belső árnyékolás igen * igen * igen * igen *
Integrált világítás igen * igen * igen * igen *
Fix tető szellőző nem nem igen * nem
Nyitható tetőablak nem nem igen * igen *
Egyedi kivitelek nem nem igen igen
Egyedi méret feláras feláras alapáras alapáras
Teherbírás standard standard méretezhető méretezhető
Alapszínek száma 4 4 26 26
Bruttó irányár (Ft/m2-től) 120.000,- Ft/m2 200.000,- Ft/m2 250.000,- Ft/m2 250.000,- Ft/m2

* opcionálisan rendelhető

Mit jelent a külső vagy belső szaru elhelyezés a teraszfedésnél?

Alumínium teraszfedés

A külső szaruelhelyezés esetén az alumínium szaruk az üvegtáblák felett helyezkednek el. Ebben az esetben a teraszfedés belső felülete megjelenésében sík és azonos tetőmagasság esetén a térérzet nagyobb. Belső szaruk esetén a teraszfedés külső megjelenése sík, míg belül a lefelé álló szaruk csökkentik a belmagasságot.

Ha összehasonlítjuk a kétféle tető átláthatóságát, akkor megállapíthatjuk, hogy a külső szaruk esetén jobb a tető átláthatósága, míg a belső szaruk leszűkítik a kilátást. Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol saját szemével is meggyőződhet a különbségekről és meghozhatja az Önnek megfelelő döntést.

Kapcsolatfelvétel

 

Milyen alapozás szükséges a lábak alá?

A teraszfedéseket minden esetben lábak támasztják alá, amelyek az alapzatra viszik át a terhelést. Meglévő teraszok esetén helytelen módon sok esetben a lábakat egyszerűen a meglévő teraszlemezhez rögzítik, anélkül, hogy megvizsgálnák annak teherbíró képességét. Elfelejtik, hogy nem csak a tető vagy a rajta lévő hó terhelését kell a rögzítésnek elbírni, hanem akár egy 100 km-es szél szívóhatását is. Éppen ezért, mi minden esetben javasoljuk egy megfelelően méretezett betonalap (pl. cölöpalap) készítését a fagyhatárig, mert csak ez garantálja a teraszfedés biztonságos rögzítését.

Tanácsadóink szívesen segítenek a megfelelő alapozás kiválasztásában.

Kapcsolatfelvétel

 

Milyen ereszmagasságot válasszon?

Csak teraszfedés építése esetén az ereszmagasság megválasztása befolyásolja az időjárástól védett alapterületet. Egy kis méretű teraszfedésnél a túl magas eresz azt eredményezheti, hogy eső esetén egyetlen négyzetcentiméternyi felület sem marad szárazon a teraszon. Egy túlságosan alacsony ereszmagaság pedig a kilátást fogja akadályozni a terasz mögötti nappaliból vagy étkezőből. Az ereszmagasság sok esetben helyszíni adottság, amin a tetőtípus vagy a tető forma változtatásával tudunk módosítani. Értékesítőink szívesen segítenek Önnek az optimális tetőforma megtalálásában.

Kapcsolatfelvétel

 

Mit tehetünk, hogy a forróság ne szoruljon be a teraszfedés alá?

Gyakori félelem az üvegtetők esetén, hogy nyáron „megszorul” alatta a levegő. Éppen emiatt érvelnek sokan a bioklimatikus vagy lamellás pergolák mellett azzal, hogy ott a tető nyitása forró időben is kellemes légáramlatokat gerjeszt. Ez kétségkívül nyomós érv, de érdemes nem elfelejteni, hogy nem ez az egyetlen szempont. (A bioklimatikus pergola vs. üvegtető összehasonlításáról itt  olvashat.)

Az üvegtetők esetén a felmelegedés elkerülésére 3 módszer is kínálkozik:

  • fix szellőzők beépítése a tetőbe
  • nyitható tetőablakok beépítése a tetőbe
  • nagy légtér kialakítása a tető alatt

Az egyes megoldási lehetőségekről, azok előnyeiről és hátrányairól az értékesítő munkatársaink részletes információval szolgálnak.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.