A legtöbb építkező sajnos igen kevés időt szán a terasz megtervezésére, pedig egy kertes családi ház egyik legfőbb vonzereje éppen a természet közelsége. Azaz, hogy minél több időt tölthessünk a szabad levegőn.

Sokan csak az építkezés befejezése után szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nincs egy olyan, az épülethez csatlakozó hely, ahova a családtagokkal vagy a barátokkal együtt kiülhetnének. De ha még gondolt is valaki korábban egy kellemes terasz megépítésére, legtöbbször nem övezi a szándékot kellő átgondoltság és legtöbbször csak akkor szembesül az illető a problémákkal, amikor pl. vagy a tűző nap, vagy az eső, vagy a szél teszi lehetetlenné a terasz használatát.

Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethet

Jelentős hibaforrás lehet, ha a terasz tervezett védelmét (tető, árnyékolás, oldalfalak) és ezen rendszerelemek házhoz való csatlakozását nem tervezzük meg előre. Így ezek az utólagosan beépített épületelemek nem a ház szerves részeiként, azzal egységet és harmóniát képezve jelennek meg a látványban. Emiatt számos építészeti hiba forrásai lehetnek és nem utolsósorban a teraszunk nem tölti be azt a funkciót, amit elvárunk tőle. Hol az eső zavar, hol a napsütés, hol a szél, hol pedig kellemetlenül hűvös van.

A terasz megtervezésének 10 legfontosabb szempontja

Ahhoz, hogy el tudja dönteni milyen teraszmegoldást válasszon, vagy, hogy egy szakértő tanácsot tudjon adni Önnek, az alábbi kérdésekre érdemes átgondolnia a válaszokat:

  1. Mit szeretne ott csinálni, hogyan kívánja hasznosítani?
  2. Hol legyen a terasz? Milyen legyen a tájolása?
  3. Melyik évszakban akarja használni és mire?
  4. Melyik napszakban akarja használni és mire?
  5. Mekkora legyen a terasz mérete?
  6. Hol legyenek a közlekedési útvonalak?
  7. Hogyan közelítse meg a házból a teraszt?
  8. Hogyan alakítsa ki a kertkapcsolatot?
  9. Hogyan befolyásolja a terasz, illetve az arra helyezett építmény a ház építészeti megjelenését?
  10. Mennyi pénzt szán a megvalósításra?

A fentiekből is látható, hogy egy komplex kérdéskörről van szó, amire nagy figyelmet kell fordítani. Ha segítségre van szüksége a terasz kialakításának megtervezéséhez, látogasson el bemutatótermünkbe, ahol kollégáink bemutatják Önnek a különböző terasz megoldásainkat, segítenek Önnek az igényeinek megfelelő kialakításban. Kérjen időpontot még ma!

 

Kapcsolatfelvétel

 

Nem tudja, hogy milyen teraszmegoldásra lenne szüksége?

Letölthető terasz tanácsadó

Töltse le ingyenes terasztanácsadónkat, melyből megismerheti a jelenleg legnépszerűbb megoldások előnyeit és hátrányait.

 

Megnézem

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.