A SOLARLUX márka mára egy fogalommá vált, mely egyet jelent a legmagasabb vásárlói igényeket is kielégítő 3 évszakos télikert ill. üvegterasz kínálattal. Itt nincsenek sablon-, és tucatmegoldások. Itt minden személyre szabottan, az egyéni vásárlói igények alapján készül. Különböző formák, designok és színek, többféle anyaghasználat, valamint számos kiegészítő jellemzi a programot.

Az alumínium ill. fa/alu konstrukciók és a különböző tetőformák lehetővé teszik, hogy szinte bármely építési környezetbe integrálni tudjuk az üvegteraszokat. Minden kiegészítő, így az üvegfalak, az árnyékolók és a világítás is a rendszer részét képezik, ami által az utolsó részletig jól átgondolt, egymásra épített megoldást kap.

Solarlux üvegterasz típusaink

ATRIUM plus üvegterasz

Az ATRIUM plus üvegterasz külső szarus alumíniumvázas tető és az aláépített fix vagy mobil üvegfalrendszerek együttesét jelenti. Alkalmazható keret nélküli vagy keretezett tolható ill. keretezett vagy keretnélküli lapozható üvegfalrendszer is. Az ATRIUM plus üvegterasz többféle tető-, és oldalfalárnyékolással egészíthető ki.

A meglévő épületekhez történő könnyű integrálhatóságot számos különböző tetőforma (félnyereg tető, nyeregtető, összetett tetőformák) biztosítja.

Bővebb információ ezen az oldalon található. 

Ajánlatkérés itt!

 

ALERIO üvegterasz

Az ALERIO üvegterasz belső szarus alumíniumvázas tető és az aláépített fix vagy mobil üvegfalrendszerek együttesét jelenti. Alkalmazható keret nélküli vagy keretezett tolható ill. keretezett vagy keretnélküli lapozható üvegfalrendszer is. Az ALERIO üvegterasz többféle tető-, és oldalfalárnyékolással egészíthető ki.

A meglévő épületekhez történő könnyű integrálhatóságot számos különböző tetőforma (félnyereg tető, nyeregtető, összetett tetőformák) biztosítja.

Bővebb információ a gyártó oldalán.

Ajánlatkérés itt!

AURA üvegterasz

Az AURA üvegterasz belső szarus favázas tető és az aláépített fix vagy mobil üvegfalrendszerek együttesét jelenti. Alkalmazható keret nélküli vagy keretezett tolható ill. keretezett vagy keretnélküli lapozható üvegfalrendszer is. Az ATRIUM plus üvegterasz többféle tető-, és oldalfalárnyékolással egészíthető ki.

A meglévő épületekhez történő könnyű integrálhatóságot számos különböző tetőforma (félnyereg tető, nyeregtető, összetett tetőformák) biztosítja.

Bővebb információ ezen az oldalon található. 

Ajánlatkérés itt!

ACUBIS üvegterasz

Az ACUBIS üvegterasz az ACUBIS belső szarus alumíniumvázas tető és az aláépített fix vagy mobil üvegfalrendszerek együttesét jelenti. Alkalmazható keret nélküli vagy keretezett tolható ill. keretezett vagy keretnélküli lapozható üvegfalrendszer is. Az ACUBIS üvegterasz többféle tető-, és oldalfalárnyékolással egészíthető ki.

Telepítése elsősorban modern épületek mellé vagy szabadon álló pavilonként ajánlott. Bővebb információ a gyártó oldalán.

Ajánlatkérés itt!

A SOLARLUX üvegteraszok összehasonlítása

Típus ATRIUM plus ALERIO AURA ACUBIS
Fedés típusa üveg üveg üveg üveg
Váz anyaga alumínium alumínium fa/alu alumínium
Szaru elhelyezkedése kívül belül belül belül
Tetőlejtés min. 5° min. 5° min. 5°
Legnagyobb szélesség korlátlan korlátlan korlátlan korlátlan
Legnagyobb kinyúlás 6,1 m 6,1 m 4,3 m 4,3 m
Lábak közti max. távolság kb. 4,0 m kb. 4,0 m kb. 4,0 m kb. 4,0 m
Eresztúlnyúlás igen * nem igen nem
Belső árnyékolás igen * igen * igen * igen *
Integrált világítás igen * igen * igen * igen *
Fix tető szellőző igen * nem nem nem
Nyitható tetőablak igen * igen * igen * igen *
Egyedi kivitelek igen igen igen igen
Egyedi méret alapáras alapáras alapáras alapáras
Teherbírás méretezhető méretezhető méretezhető méretezhető
Alapszínek száma 26 26 26 26
Tolható üvegfal igen * igen * igen * igen *
Lapozható üvegfal igen * igen * igen * igen *

* opcionálisan rendelhető

Kell-e árnyékolás az üvegteraszra?

Solarlux üvegterasz felső és oldalsó árnyékolással, lapozható üveg oldalfalakkal.

Az üvegteraszok esetén nem lehet kérdés, hogy szükség van az árnyékolásra, hacsak nem az északi oldalon van a teraszunk, ahol soha nem süt a nap. Sőt a legtöbb esetben nem csak tetőárnyékolóra, hanem oldalárnyékolóra is szükségünk lehet. Az árnyékolásoknak nemcsak az üvegterasz túlhevülése ellen kell védeniük, hanem a vakító napsugárzás ill. az UV sugárzás ellen is.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol értékesítőink megmutatják Önnek a különböző árnyékolási megoldásokat, ami alapján már megfelelő döntést tud hozni.

Telepítés meglévő teraszra

Az üvegteraszok meglévő teraszra történő telepítése komplex feladat, amit lehet egyszerűen (olcsón) és bonyolultan is csinálni. Az egyszerű megoldás eredménye botló küszöbök a nyílászárók alatt és takarólécek sokasága ameddig a szem ellát. A bonyolult és költségesebb, de egyben esztétikus megoldás pontos mérnöki tervezést igényel, melynek eredménye az aljzatba integrált vezetősínek és takarólécek nélküli illesztések.

Meglévő, már burkolt teraszoknál minden esetben figyelembe kell venni a terasz lejtését, teherbírását (lábak alátámasztása), és a vízelvezetés lehetőségét. Sok esetben egy igazán szép és jó megoldás csak a terasz újraburkolásának árán lehetséges.
Szakembereink a tervezés során nem csak a helyszíni adottságokat, de a vásárlói igényeket is maximálisan figyelembe veszik, és a felmérés keretében részletes tanácsadással szolgálnak.

Kapcsolatfelvétel

 

Mi az üvegterasz legfőbb előnye?

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy üvegterasz véd az esőtől és széltől. Hátrányként azonban mindenki arra gondol, hogy az üvegházhatásnak köszönhetően ezek a teraszbeépítések bizony átforrósodhatnak. De miért akarna valaki nyáron 35 fokos hőmérsékletben egy zárt térben ücsörögni? Nyilvánvaló, hogy ilyenkor teljesen kinyitjuk az oldalfalakat, ami által a terasz átszellőzik. Szükség esetén megnyitjuk a tetőablakot, ami által a meleg levegő távozik a tető alól. Az árnyékolót behúzva pedig védekezhetünk a közvetlen napsugárzástól és az UV sugaraktól. Összegezve, egy prémium üvegterasz semmivel nem nyújt kevesebbet, mint az oly népszerű bioklimatikus pergolák.

Sőt, sokkal többet nyújtanak. Mert kiülnénk-e a pergolánk alá márciusban 10 fokos külső hőmérséklet esetén borozni a barátainkkal? Valószínűleg nem. Az üvegteraszunkra viszont nyugodtan kiülhetünk, mert az üvegházhatásnak hála, napsütés esetén ott bizony jócskán 20 fok feletti hőmérséklettel számolhatunk. A különböző időjárási körülmények közötti használhatósággal kapcsolatban értékesítőink készséggel segítenek egy bemutatótermi tanácsadás keretében.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.