Ennél a klasszikus teraszfedésnél a vízállóságról a háromrétegű techprotect szövet gondoskodik. A konstrukció három részből áll, egy időjárásálló alumínium vázszerkezetből, egy becsukható félnyereg tetőből, és egy fix tetőszakaszból, amely a becsavart ponyvát védi. A Tarasola Elegancy pergoláját rendkívüli merevség és stabilitás jellemzi, mely akár 120 km/órás szélnek is ellenáll. Ezenkívül véd az esőtől, a felmelegedéstől és az UV sugárzástól. A csapadékvíz elvezetése egy láthatatlan integrált csatornarendszeren keresztül történik.

Az Elegancy pergola alkalmas oldalsó textil árnyékolók (screen), eltolható üvegezések és világítás beépítésére, amelyekkel tetszőleges konfiguráció előállítható ahhoz, hogy tavasztól őszig gondtalanul használhassuk a teraszunkat.

Bővebb információ a gyártó oldalán. 

Ajánlatkérés itt!

 

Az Elegancy ponyvás pergola tulajdonságai

Tulajdonságok Elegancy
Tető dőlésszöge (min) 6° – 17° **
Szélállóság: 120 **km/h
Max. szélesség (1 modul) 5000 mm
Max. kinyúlás (1 modul) 6000 mm
Standard magasság 2300 mm
Max. magasság 2600 mm *
Integrált vízelvezetés igen
Választható alapszínek száma (váz) 3
Választható alapszínek száma (ponyva) 10
Egyedi RAL színek igen *
Oldalsó üvegezés igen *
Oldalsó textil screen igen *
Oldalsó zsaluzia igen *
LED a ponyva merevítőkben igen *
LED fénycsík a vázon igen *
Audio rendszer igen *
Vezérlés igen *
Modulbővítés igen *
Bruttó irányár (Ft/ m2) 170.000,- Ft

* opcionálisan rendelhető
** méretfüggő

Kiviteli lehetőségek

Gardena kivitel
Tende kivitel
Pavilon kivitel

Lamellás vagy ponyvás pergolát válasszon?

Ponyvás pergola - Tarasola Elegancy

Véleményünk szerint a ponyvás pergolák méltánytalanul háttérbe szorultak a lamellás, bioklimatikus pergolákkal szemben, pedig használati értékük és rendkívül kedvező ár-érték arányuk miatt sokak számára jelenthetnék az optimális megoldást.

Korábban hátrányként említhettük, hogy a modern építészet előnyben részesíti a szögletes formákat, amibe a pl. az Elegancy félnyeregtetős megoldása nehezen illeszkedett. Akiknek ez jelentheti a legfőbb érvet, nos számukra már ott van opcióként a lapos megjelenésű ponyvás pergola, a Cubic.

Másik hátrányként a bioklimatikus funkció hiánya említhető. Fontos azonban megjegyezni, hogy kellő belmagasság esetén az oldalirányú légmozgások könnyedén eltávolítják a tető alatt megrekedő meleg levegőt. Ugyanakkor azoknak, akik teljes vízállóságra vágynak, nekik a ponyvás pergola jelenti a megoldást a lamellás pergolákkal szemben.

Nem utolsó sorban pedig ott van a jelentős árkülönbség a bioklimatikus és ponyvás pergolák között. Akinek különösen fontos az ár, de a minőségről sem akar lemondani, annak sokkal érdemesebb egy prémium ponyvás pergolát vásárolni, egy alsó kategóriás lamellás helyett.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol segítünk Önnek kiválasztani azokat a szempontokat, amik segítenek Önnek megtervezni álmai pergoláját.

Kapcsolatfelvétel

 

Miért fontos a ponyvavédő takarás alkalmazása?

A teraszunkon eltöltött idő szabadidőnk egyik legértékesebb része, amit szép környezetben szeretnénk tölteni gondtalanul a barátainkkal vagy családtagjainkkal. Nincs azonban annál lehangolóbb látvány, mint amikor a tetőponyvát kitekerve az elszennyeződött, foltos textillel találkozunk, ami alá csak vonakodva ülnek be vendégeink, félve a nyakukba hulló piszoktól.

Ezért a Tarasola Elegancy pergola egyik legfontosabb eleme a ponyvavédő takarás, mely megvédi a betekert ponyvánkat az időjárás okozta szennyeződéstől. A takarás opcionális kiegészítőként rendelhető, de minden érdeklődőnknek ajánljuk megvételét.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol bemutatjuk Önnek ezt a funkciót, hogy a legjobb döntést hozhassa meg. 

Kapcsolatfelvétel

 

Mitől szép egy pergola?

Ponyvás fedésű pergola - Tarasola Elegancy

Valljuk be, laikus vásárlóként nem igazán tudjuk megkülönböztetni egymástól a különféle gyártmányú ponyvás pergolákat. Különösen alkalmatlanok erre a katalógusok és internet oldalak gyári referencia fotói, ahol többnyire igen elegáns környezetben vannak megmutatva még az alsó kategóriás termékek is. Így aztán többnyire nem látszik „az erdőtől a fa”!

Pedig az ördög többnyire a részletekben van, nézzük, mitől is lesz szép egy pergola? Nos először is attól, hogy formájában, színében, textilválasztékában mennyire sikerül a telepítési helynek megfelelő kivitelt megtalálni.

Aztán attól, hogy a telepítést tervező mérnöknek, hogyan sikerül úgy integrálnia a pergolát a meglévő épülethez, hogy úgy tűnjön, azt már eleve oda tervezték. Nyilván fontos továbbá, hogy a pergola stabilitását ne egy túlméretezett szerkezettel érjék el, hanem az könnyed és filigrán legyen.

Ezen a ponton még egy nagyon fontos részletre szeretnénk felhívni a figyelmet. A letisztult, jól átgondolt design ismérve, hogy a szerkezet felületéből sem csavarok, sem kötőelemek, sem pedig különböző takarások nem állnak ki. Ha ilyeneket lát a szerkezeten, akkor biztosan nem egy prémium termék előtt áll.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol a bemutató pergolán keresztül részletesen elmagyarázzuk Önnek, mire is kell figyelnie, hogy a valódi minőséget felismerje. A telepítéshez szükséges műszaki feltételekről tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.