Az ESSENTIAL a Tarasola lamellás pergolák belépő modellje, mely azonban műszaki tulajdonságaiban messze kiemelkedik még számos, prémiumnak nevezett gyártmány közül is. A legutóbbi fejlesztésnek köszönhetően, megváltoztatták a lamellák geometriáját, mely lehetővé tette az integrált LED világítás beépítését, nagyobb modulok építését és a nagyobb hóterhelést.
Az ESSENTIAL egy könnyed megjelenésű, modern, automatizált teraszfedés, ami mindennel rendelkezik, amit egy átlagos igényekkel rendelkező vásárló elvárhat: kiváló minőséget megfizethető áron!

Az ESSENTIAL egy bioklimatikus teraszfedés színtiszta alumíniumból. A tetőszerkezet 0° – 135° között forgatható lamellákból áll, mely zárt állapotban hatékonyan véd a napsugárzás és az eső ellen. A lamellák pozíciójának állításával szabályozhatja a bejutó fényt és a levegő mozgást. Ez a modell a szélvédelem érdekében bővíthető oldalsó üvegezéssel vagy ZIP textil screen-nel, viszont modulárisan nem bővíthető.

Bővebb információ a gyártó oldalán.

Az ESSENTIAL bioklimatikus pergola tulajdonságai

Tulajdonságok ESSENTIAL
Lamellák forgatási szöge 0° – 135°
Hóterhelés 120-620 ** kg/m2
Szélállóság: 120 **km/h
Max. szélesség 4500 mm
Max. kinyúlás 7000 mm
Standard magasság 2400 mm
Integrált vízelvezetés részleges
Választható alapszínek száma 3
Egyedi RAL színek igen *
Oldalsó üvegezés igen *
Oldalsó textil screen igen *
LED a lamellákban igen *
LED csík igen *
Vezérlés igen *
Audio rendszer nem
Modulbővítés nem
Bruttó irányár (Ft/ m2) 250.000,- Ft

* opcionálisan rendelhető
** méretfüggő

Kiviteli lehetőségek

Pavilon kivitel

Gardena kivitel

Tende kivitel

Miért verhetetlen az ESSENTIAL pergola ár-érték aránya?

Az ESSENTIAL egy olcsó pergola áráért kínál átlag feletti minőséget és megbízhatóságot. Műszaki megoldásaiban a felsőkategóriás TECHNIC pergolával szinte mindenben megegyezik (pl. azonos lamella kialakítás, azonos vezérlés).

Az egyetlen jelentős hátránya a TECHNIC pergolával szemben, hogy modulárisan nem bővíthető. A terméket saját szerelő csapattal telepítjük. A vázszerkezetre és mechanikus elemekre 5 év garanciát vállalunk, valamint saját szerviz háttért kínálunk a garancia időben és azon túl is.

Keresse fel bemutatótermünket, ahol tanácsadóink részletes tájékoztatást adnak az egyes típusok előnyeiről és hátrányairól.

Kapcsolatfelvétel

 

Miért fontos a pergola hóterhelésre való méretezése?

Sokan azon a véleményen vannak, hogy nem kell foglalkozni a pergolák hóterhelési értékeivel. Mikor volt utoljára akkora hó? – mondják. Igazuk van, valóban régen volt akkora. De mi történik, ha jövőre lesz? Összedől a pergolájuk?

Eltekintve a hó tényleges veszélyeitől, nem szívesebben veszünk egy olyan pergolát, amely stabilabb és biztos lábakon áll? Sem szélre, sem hóra, sem bármilyen terhelésre nem leng ki, merev és stabil marad. Egy nagyobb hóterhelés lehetősége minden esetben utal a vastagabb anyagvastagságok használatára, a merevebb lamellákra, a stabilabb felépítésre.

Szakembereink a tervezés során nem csak a helyszíni adottságokat, de a vásárlói igényeket is maximálisan figyelembe veszik, és a felmérés keretében részletes tanácsadással szolgálnak.

Kapcsolatfelvétel

 

Miért olcsóbbak a dél-európai gyártók pergolái?

Véletlenül sem akarjuk azt állítani, hogy a török, spanyol, olasz gyártók termékei mind rosszak lennének. Azt a kérdést azonban érdemes feltenni, hogy ezek a termékek vajon éppúgy megfelelnek-e a közép-európai éghajlathoz és az általa támasztott követelményekhez, mint a mediterrán térségben.

Könnyen belátható, hogy a mediterrán térségben a legnagyobb kihívást a nap elleni védekezés jelenti. Kevesebb figyelmet kell fordítani a vízállóságra, és még kevesebbet a hóállóságra. Az alacsony hóterhelési érték problémáiról az előző pontban már szóltunk. Mi a helyzet a vízzel?

A legtöbb vásárló teljes vízzárást vár el egy lamellás pergolától, pedig a termékek 90%-a nem teljesíti ezt a követelményt. Nagy mennyiségben lezúduló hirtelen eső esetén a belső térbe becsöpögő esőtől pedig szinte egyetlen lamellás pergola sem véd. (Ez akkor is igaz, ha a gyártók többsége nem szívesen beszél erről.)

Tény, hogy a mediterrán térség gyártói részére nem az eső jelenti a legnagyobb problémát, hiszen a tetőn átszivárgó eső a napon hamar felszárad. Ezért nem is fordítanak akkora figyelmet ennek megakadályozására. Éppen ezért az ő pergoláiknak az ára is rendszerint alacsonyabb, mint a nyugat- vagy kelet-európai gyártóké. A részleges vagy teljes vízállóságot kínáló lamellás pergolák nem tartoznak a legolcsóbbak közé.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol fel tudjuk mérni a valós igényeit, hogy a legmegfelelőbb megoldásunkat tudjuk kínálni. A telepítéshez szükséges műszaki feltételekről tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.