Lapozható üvegfal típusaink

Proline T (Proline T Mega) lapozható teraszüvegezés

Lapozható teraszüvegezés- Solarlux

A Proline T a Solarlux legújabb fejlesztésű csúcskategóriás lapozható teraszüvegezés rendszere, mely alkalmas balkonok, loggiák, homlokzatok vagy éppen teraszok függőleges beépítésére. A keskeny, sarkos profilok attraktív, filigrán megjelenést biztosítanak.

A Mega kivitel 13-18 mm vastagságú üvegezései különösen előnyösek nagy magasságokban való alkalmazásra (nagy szélterhelés) és magas hangszigetelési igény esetén.

Bővebb információ a gyártó honlaplán. 

Ajánlatkérés itt!

SL 25R lapozható teraszüvegezés

Az SL 25R egy keskeny alumínium kerettel ellátott lapozható üvegfalrendszer. A mindössze 27-es beépítési mélység és a szárnyak mindössze 46 mm széles keretcsatlakozása maximális nyitottságot és transzparenciát eredményez.

A keretek egy gumitömítéssel illeszkednek egymáshoz, ami optimalizálja a szél és eső elleni védelmet valamint 26 dB-lel javítja a hangszigetelést. A nagyfokú tömítettség kevesebb porképződést eredményez a belső térben. Bővebb információ a gyártó honlaplán. 

Ajánlatkérés itt!

View Line lapozható keretes üvegfalrendszer

A lapozható ViewLine üvegfal elsősorban külső balkonok, fedett teraszok víz- és pormentes lázárására szolgál. A stabil alumíniumkeret magasabb szintű vagyonvédelmet biztosít, mint a keretnélküli üvegfalrendszerek.

Jól alkalmazhatók privát teraszokon teraszfedések, ponyvás vagy lamellás  pergolák oldalsó lezárására. De kiváló megoldást kínálnak  a vendéglátóiparban az alumínium vagy pergola fedésű kültéri vendégterek oldalsó lezárásához is.

Lapozható üvegfalak összehasonlítása

Típus Proline T SL 25R Viewline
Egy rétegű üvegezés igen igen igen
Két rétegű üvegezés nem nem nem
Keret nélküli kivitel igen nem nem
Akadálymentes alsó sín igen * igen * nem
Rozsdamentes futó felület igen igen igen
Teherviselés függesztett függesztett alsó megtámasztás
Zárhatóság igen igen igen
Hőszigetelés nem nem nem
Rozsdamentes körfogantyú igen * igen * nem
Kilincs igen * igen * igen
Alapszínek száma 24 24 2
Egyedi színek igen * igen * nem
Max. magasság 3000 mm 2600 mm 2500 mm
Min. magasság 1100 mm 1100 mm 1650 mm
Bruttó Irányár 2400mm mag. (Ft/1 m szélesség) 560.000,- Ft 585.000,- Ft 680.000,- Ft

* opcionálisan rendelhető

Mit befolyásol, hogy az üvegfal függesztett kivitelű-e?

A függesztett kivitelű szerkezetek esetén az üvegfal teljes súlyát a felső sín és ezáltal a födémszerkezet viseli. Ilyen szerkezetek betervezésekor minden esetben méretezni kell a teherviselő szerkezetet. Ez az oka annak, hogy pl. meglévő előtetők, fapergolák, lamellás és ponyvás pergolák alá csak nagy körültekintéssel lehet ilyen szerkezeteket beépíteni, mert egy esetleges deformáció, lelógás működésképtelenné teheti az üvegfalat.

Az alsó megtámasztású szerkezeteknél nem kell ezzel a problémával számolni, ellenben nehézséget jelenthet az elszennyeződött, elkopott futógörgők miatt a szerkezet mozgatása.

Keresse fel bemutatótermünket, ahol tanácsadóink részletes tájékoztatást adnak az egyes típusok előnyeiről és hátrányairól.

Kapcsolatfelvétel

 

Mit befolyásol az üveg vastagsága?

 

Az üveg vastagsága az üvegszárnyak stabilitását befolyásolja. Nagy szélterhelés esetén az üvegtáblák akár 6-7 cm-t is meggörbülhetnek. Ez 2500 mm feletti magasságnál, egy nem megfelelően méretezett, nem megfelelő vastagságú üvegszárny esetében oda vezethet, hogy a szárny „kipattan a sínszerkezetből” és kiesik. (Ez például egy társasháznál közvetlen életveszélyt jelent.)

Az alacsonyabb szárnymagasságok esetén rendszerint 6 vagy 8 mm vastag üveget lehet alkalmazni, 2200-2600 mm között pedig kötelező a 10 mm-es üveg. E fölött vagy vastagabb üveg vagy pedig megerősített szárnyszerkezet (pl. Proline Mega T) szükséges. Különösen nagy szélterhelések esetén ajánlott 13, 15 vagy akár 18 mm vastag üveg alkalmazása is.

Szakembereink a tervezés során nem csak a helyszíni adottságokat, de a vásárlói igényeket is maximálisan figyelembe veszik, és a felmérés keretében részletes tanácsadással szolgálnak.

Kapcsolatfelvétel

 

Hol legyen a lapozható terszüvegezés esetén a parkolóhely?

A Solarlux szerkezetek egyik legnagyobb előnye a rendkívül széles konfigurálási lehetőség. Ennek jelentőségét az ügyfelek rendszerint csak akkor kezdik értékelni, amikor a versenytársak termékeinek konkrét tervezése során szembesülnek azzal a ténnyel, hogy pl. a közlekedő ajtó csak ott lehet, ahol azt nem szeretnék, vagy a parkoltatott üvegszárnyak éppen a legszebb kilátásba zavarnak bele.

A Solarlux szerkezetek nem csak kifelé vagy befelé nyíló változatban, jobbra és balra, egyirányba vagy kétirányba nyitható kivitelben léteznek, de megoldható akár a sarkon átforduló megoldás is.

Ez lehetővé teszi, hogy az üvegszárnyakat a teraszfrontról is hátramozgassuk akár a fal mellé, ahol parkolás közben a legkevésbé zavarnak.

Jöjjön el bemutatótermünkbe és megmutatjuk Önnek a legpraktikusabb működtetési módokat.

Kapcsolatfelvétel

 

Mit jelent a küszöb nélküli kivitel?

A Solarlux lapozható üvegfalak egyik legnagyobb előnye, hogy az alsó sínszerkezet a padozatba süllyeszthető, így akadálymentes közlekedést alakíthatunk ki vele. Viszont ez a megoldás már meglévő teraszokon csak nagyon nehézkesen valósítható meg. Ezért javasoljuk, hogy új építésű teraszoknál már az aljzatbeton kialakításakor gondoljanak a terasz későbbi beépítésére.

Ne feledkezzenek meg arról se, hogy a terasztető lábai vagy az üvegfal alsó sínszerkezete alá megfelelő teherbírású alap kell, ezért legjobb, ha a terasz burkolását a teraszbeépítés utánra hagyják.

A telepítéshez szükséges műszaki feltételekről tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.