Solarlux AVALIS – lapostetős télikert

Az SDL Avalis lapostetős télikert egy egészen új kategóriát hoz létre, mely magas esztétikai követelményeknek felel meg, és követi az aktuális építészeti trendeket a harmonikus arányszerkezettel és a letisztult, kubista formavilággal.

Az összehangolt rendszerelemek és a magas fokú előregyártási fok rendkívül rövid összeszerelési időt eredményeznek. A maximális hőszigetelés, a megbízható szellőzés vagy az árnyékolás követelményeit megoldja maga a rendszer. A Solarlux harmonika üvegajtók vagy a Cero nagyfelületű ablakrendszer többféle lehetőséget kínál egy transzparens alépítmény kialakításához.

Az SDL Avalis-szal egy modern, jól átgondolt, exkluzív térbővítés valósítható meg rendkívül rövid kivitelezési időn belül. Bővebb információt a gyártó oldalán talál.

Ajánlatkérés itt!

 

A Solarlux AVALIS télikert tulajdonságai

Típus Avantgard
Üvegezés típusa 2 v. 3 rétegű hőszig. üveg
Szaru elhelyezkedése nincs
Tetőlejtés min. 2 °
Legnagyobb szélesség 7 m
Legnagyobb kinyúlás 6 m
Lábak közti max. távolság kb. 4 m
Eresz túlnyúlás igen
Külső tető árnyékolás igen *
Bevilágító tető igen *
Nyitható tetőablak igen *
Eltolható tetőablak igen *
Motoros szellőzés igen *
Egyedi kivitelek igen *
Teherbírás méretezhető
Harmonika ajtók igen *
Emelő-toló ajtók igen *
Fix nyílászárók igen *
Tető bruttó irányára oldalfalak nélkül / m2 egyedi ajánlat alapján

* opcionálisan rendelhető

Mire használható egy Solarlux télikert?

Lapotetős télikert hőszigetelt kivitelben

Amikor valaki télikert építésre gondol, akkor legtöbbször egy már meglévő vagy új épület mellé épített új teret képzel el, amihez sajnos kevés esetben párosítanak konkrét használati funkciót. Pedig a korszerű télikertet ma már a lakás vagy ház szerves részeként kell elképzelni, lehetőleg egy hozzárendelt használati funkcióval.

Egy példával megvilágítva, a télikert funkciója általában nem az, hogy télikert (kivétel ez alól a botanikus kertként funkcionáló télikert). A ház részeként megépített télikert funkciója lehet nappali, étkező, dolgozószoba, sportszoba stb.

Vagyis amikor valaki télikertet tervez a házába, akkor nem nappalit, étkezőt, és plusz egy télikertet kell elképzelni, hanem azt, hogy a nappalit, az étkezőt egy télikertben helyezzük el. Vagyis nem két helyiségről (pl. étkezőről és télikertről) beszélünk, hanem egy télikertről, amiben az étkezőt elhelyeztük. Ebben a koncepcióban a különböző funkciójú helységeinket tudjuk egy állandóan világos, fénnyel átjárt, természetközeli térben elhelyezni. Ebből következik, hogy olyan helységet érdemes télikertként megépíteni, ahol Ön vagy a családja az átlagnál több időt tölt el.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol értékesítőink bemutatják Önnek, miként tudja megreformálni a hagyományos élettereket, hogy azok még több örömöt adjanak önnek és családjának.

Kapcsolatfelvétel

 

Hűtés, fűtés, árnyékolás és szellőzés a télikertben

Ha a télikertre nem mint egy külső teraszbeépítésre vagy verandára tekintünk, hanem mint a ház szerves részére, akkor nyilvánvaló, hogy ezt a lakrészt ugyanúgy kell hűteni, fűteni és szellőztetni, mint a ház többi részét. Sőt még annál is nagyobb figyelmet kell rá fordítani, hiszen a nagy üvegfelületek miatt a télikert épületfiziológiai tulajdonságai jelentősen eltérnek a téglából épült szerkezetekétől. A télikertekkel szembeni általános ellenérzések éppen amiatt alakultak ki, mert a szakszerűtlenül megépített télikertek rengeteg rossz tapasztalatot szültek. Pedig a túlmelegedés, a párásodás, a páralecsapódás vagy a penészképződés kizárólag a rosszul megtervezett és szakszerűtlenül kivitelezett télikertekben fordul elő.

A hűtés, a fűtés, az árnyékolás és a szellőzés helyes megtervezése elengedhetetlenül szükséges a megfelelő lakókörnyezet (klíma) kialakításához, annak érdekében, hogy a télikertet Ön gondtalanul az eltervezett funkciónak megfelelően tudja használni. Értékesítőink a személyes tanácsadás során részletes tájékoztatást adnak, miként alakíthatók ki az optimális klimatikus viszonyok egy télikertben.

Kapcsolatfelvétel

 

Hogyan befolyásolja a belmagasság a hőérzetet?

Sajnos nagyon sok esetben látjuk, hogy a megrendelők nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő belmagasságra. Köztudott, hogy a meleg levegő mindig felfelé száll, így nagy belmagasság esetén elegendő hely marad, hogy a tartózkodó térben (fejmagasságig) hűvösebb maradjon a levegő. Sokszor nem is a hanyagság az oka ennek, hanem sokkal inkább a helyszíni adottságok miatti korlátok és a rossz tervezés. Ilyen pl. az alacsony gerincmagasság, ami miatt alacsony ereszmagasság adódik. Sok megvalósult télikert esetén az ereszmagasság alig éri el 2 métert. Ez nem csak a belső teret nyomja össze, de nagyban zavarja a kilátást is a télikert ill. a lakás belsejéből.

A Solarlux alumínium télikertek nagyfokú formai szabadága lehetővé teszi, hogy mindig a megfelelő tetőmegoldást válasszuk. legyen szó félnyereg tetőről, vagy nyeregtetőről, kifelé vagy befelé lejtetett tetősíkról. Ezáltal könnyedén el tudjuk érni az ideálisnak mondható 2400 mm körüli ereszmagasságot, ami jobb belső klímát, jobb térérzetet és jobb kilátást biztosít. Jöjjön el bemutatótermünkbe egy kötelezettség nélküli konzultációra, ahol szakembereink bemutatják Önnek a szóba jöhető formai megoldásokat.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.