A modern építészetben a félnyeregtetős teraszfedések helyett igényként merült fel, a letisztult, kubista jellegű lapos tetős kialakítás. Ez a megoldás olyan helyeken is előnyös lehet, ahol az alacsony gerincmagasság miatt a tető eresze túlságosan alacsonyra kerülne. A Solarlux ACUBIS típusú üvegtetője minden szempontból kielégíti ezeket a követelményeket.

 

ACUBIS lapostetős teraszfedés

Az Acubis lapostetős üvegtető a kubista designjával és funkcionalitásával mindenkit lenyűgöz. Megépíthető akár épület mellé, akár szabadonálló kivitelként is. A szigeteletlen profilrendszer üveg alatt elhelyezkedő gerendázata visszafogott eleganciát sugároz. A mindössze 2 fokos tetőlejtés a szem számára szinte észrevehetetlen, mégis 100% biztonsággal garantálja a víz elvezetését a tetőről. Az Acubis tető elnyerte a German Design Awards kitüntetését.

Bővebb információ a gyártó honlapján érhető el.

Ajánlatkérés itt!

Az ACUBIS lapostetős teraszfedés főbb tulajdonságai

Típus Acubis
Fedés típusa üveg
Szaru elhelyezkedése belül
Tetőlejtés 2 °
Legnagyobb szélesség 9,0 m
Legnagyobb kinyúlás 4,3 m
Lábak közti max. távolság 5,5 m
Eresztúlnyúlás nem
Belső árnyékolás igen *
Integrált világítás igen *
Fix tető szellőző nem
Nyitható tető ablak igen *
Egyedi kivitelek nem
Egyedi méret alapáras
Teherbírás méretezhető
Alapszínek száma 26
Bruttó irányár (Ft/m2-től) 330.000,-Ft/m2

* opcionálisan rendelhető

Mit jelent a külső vagy belső szaruelhelyezés?

 

A külső szaruelhelyezés esetén az alumínium szaruk az üvegtáblák felett helyezkednek el. Ebben az esetben a teraszfedés belső felülete megjelenésében sík, és azonos tetőmagasság esetén a térérzet nagyobb. Belső szaruk esetén a teraszfedés külső megjelenése sík, míg belül a lefelé álló szaruk csökkentik a belmagasságot.

Ha összehasonlítjuk a kétféle tető átláthatóságát, akkor megállapíthatjuk, hogy a külső szaruk esetén jobb a tető átláthatósága, míg a belső szaruk leszűkítik a kilátást. Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol saját szemével is meggyőződhet a különbségekről és meghozhatja az Önnek megfelelő döntést.

 

Milyen alapozás szükséges a lábak alá?

A teraszfedéseket minden esetben lábak támasztják alá, amelyek az alapzatra viszik át a terhelést. Meglévő teraszok esetén helytelen módon sok esetben a lábakat egyszerűen a meglévő teraszlemezhez rögzítik, anélkül, hogy megvizsgálnák annak teherbíró képességét. Elfelejtik, hogy nem csak a tető vagy a rajta lévő hó terhelését kell a rögzítésnek elbírni, hanem akár egy 100 km-es szél szívóhatását is. Éppen ezért, mi minden esetben javasoljuk egy megfelelően méretezett betonalap (pl. cölöpalap) készítését a fagyhatárig, mert csak ez garantálja a teraszfedés biztonságos rögzítését.

Tanácsadóink szívesen segítenek a megfelelő alapozás kiválasztásában.

Kapcsolatfelvétel

 

Építhetek-e kerti pavilont az Acubis tetőből?

Az Acubis tető egyik nagy előnye, hogy szabadon álló építményként, akár a kert közepén is megépíthető. Így kiváló kiülő hely építhető a medence partján, vagy a kerti tó mellett is. Jó alternatívát kínál a bioklimatikus (lamellás) pergolákkal szemben is azoknak, akik nemcsak árnyékolni akarnak, hanem szeretnék a napsütés jótékony hatásait is kiélvezni.

A témáról és a döntési szempontokról ezen az oldalon olvashat.

Kapcsolatfelvétel

 

Mit tehetünk, hogy a forróság ne szoruljon be a tető alá?

Gyakori félelem az üvegtetők esetén, hogy nyáron „megszorul” alatta a levegő. Éppen emiatt érvelnek sokan a bioklimatikus vagy lamellás pergolák mellett azzal, hogy ott a tető nyitása forró időben is kellemes légáramlatokat gerjeszt. Ez kétségkívül nyomós érv, de érdemes nem elfelejteni, hogy nem ez az egyetlen szempont. (A bioklimatikus pergola vs. üvegtető összehasonlításáról itt olvashat.)

Az üvegtetők esetén a felmelegedés elkerülésére 3 módszer is kínálkozik:

  • fix szellőzők beépítése a tetőbe
  • nyitható tetőablakok beépítése a tetőbe
  • nagy légtér kialakítása a tető alatt

Az egyes megoldási lehetőségekről, azok előnyeiről és hátrányairól az értékesítő munkatársaink részletes információval szolgálnak.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.