A Tarasola által kínált TECHNIC lamellás pergola modern műszaki megoldásokkal, letisztult formavilággal és designnal rendelkező teraszfedés. Egy olyan automatizált, bioklimatikus fedés, melynek a teteje 135 °-ban forgatható alumínium lamellákból áll. A lamellák dőlésszögének szabályozási lehetősége teljes kontrollt biztosít a napvédelemben, a szellőzésben és a levegő keringtetésében. A 100%-ban alumínium felépítésű merev vázszerkezet ellenáll az extrém hőmérsékletnek és időjárásnak (pl. szél-, és hóterhelés).

A Tarasola Technic lamellás pergola a RAL színskála több mint 200 színében és mintegy 20 különleges erezettel ellátott fahatású felületben kapható.

Számos kiegészítő opcióval rendelkezik, melyeknek köszönhetően egyéni megjelenésű, személyre szabott megoldást kaphat. A lamellákba integrált LED pontvilágítás, vagy a keretre erősített LED fénycsíkok az est beköszönte után is használhatóvá teszik teraszunkat. Az oldalsó üvegezések és zsaluziák, a screen árnyékolók, a hősugárzók és vízköd diffúzorok használatával már-már télikert értékű eredményt érhetünk el.

A modulszerű bővítési lehetőségnek hála, tetszőleges nagyságú terület fedhető le vele.

A fenti kiemelkedő tulajdonságok összessége és a kedvező ár teszik a Tarasola Technic pergolát szinte versenytárs nélkülivé a piacon.

Bővebb információ a gyártó oldalán. 

Ajánlatkérés itt

 

A TECHNIC lamellás pergola tulajdonságai

Tulajdonságok TECHNIC
Lamellák forgatási szöge 0° – 135°
Hóterhelés 120-620 ** kg/m2
Szélállóság: 160 **km/h
Max. szélesség (1 modul) 4200 mm
Max. kinyúlás (1 modul) 7000 mm
Standard magasság 2400 mm
Integrált vízelvezetés igen
Választható alapszínek száma 3
Egyedi RAL színek igen *
Oldalsó üvegezés igen *
Oldalsó textil screen igen *
Oldalsó zsaluzia igen *
LED a lamellákban igen *
LED csík igen *
Vezérlés igen *
Audio rendszer igen *
Modulbővítés igen *
Bruttó irányár (Ft/ m2) 290.000,- Ft

* opcionálisan rendelhető
** méretfüggő

Kiviteli lehetőségek

Pavilon kivitel
Gardena kivitel
Tende kivitel

Miért fontos a lamella forgatási iránya és szöge?

Az olcsóbb árfekvésű lamellás pergolák zömének lamellái nem forgathatók 135°-ig. Egy déli irányú tengely esetén ez azt jelenti, hogy vagy a nyugati vagy a keleti nap ellen nem lesz tökéletes az árnyékolás nyitott tetőállás esetén. Ebben az esetben csak zárt állásban tudunk árnyékolni, így viszont nem működik a bioklimatikus hatás.

Ugyancsak probléma lehet egy kedvezőtlen tájolás esetén a lamella forgatási iránya. A lamella forgatási irányát úgy kell megválasztani, hogy az összes árnyékolási igényünket teljesíteni tudja. A Tarasola Technic pergola lamellájának forgathatósága 135°, a lamella forgatási iránya is szabadon választható.

A fentieknél is nagyobb bosszúságot okozhat a lamella rossz tengelyirányban történő elhelyezése. Mivel a ház melletti terasz többnyire szélesebb (5-7 m) mint a tervezett kinyúlás (3-4 m), ezért költségcsökkentő indokból kínálkozik az épület falára merőleges lamella pozíció.

Hogy ez milyen problémákhoz vezethet, azt szívesen elmagyarázzuk Önnek egy személyes tanácsadás keretében.

Kapcsolatfelvétel

 

Mire jó a hőszigetelt lamella?

Sok gyártó kínál opcionális lehetőségként habbal kitöltött, ún. „hőszigetelt” lamellát. Sajnos a marketing üzenetekből nem igazán derül ki, hogy ez mire is jó, ezért sok vásárolni szándékozó érdeklődő akár azt is gondolhatja, hogy ezzel fűthetővé válik egy oldalelemekkel körbevett lamellás pergola fedés. Nézzük meg, valóban így van-e!

Ez attól függ, mit értünk fűthetőség alatt. Ha azt, hogy kellemes 22-23 C° belső hőmérsékletet tudunk előállítani ugyanannyi energiával, mint a szobában, akkor a válasz egyértelműen nem. Akkor is így van ez, ha netán a legjobb hőszigetelésű nyílászárókat építjük be körbe a pergola alá.

Hely és idő hiányában nem akarjuk ezen a ponton bonyolult épületfizikai részletekkel fárasztani Önöket, de ha valaki kíváncsi az okokra és a részletekre, akkor egy tanácsadás keretében szívesen állunk rendelkezésükre.

Kapcsolatfelvétel

 

Néhány gondolat a pergola téli működtetéséről

Örök kérdés, hogy milyen pozícióban álljanak a lamellák télen? A kis hóterhelésre tervezett pergolák gyártói azt javasolják, hogy tartsuk télen nyitott állapotban a pergolát. Ebben az esetben viszont nem tárolhatjuk a teraszon a vízre érzékeny kerti bútorainkat, tárgyainkat és a hó is be fog esni a teraszra.

Mások azt javasolják, hogy nyugodtan tartsuk zárva a lamellákat, a pergola megfelelően méretezett hóra is. Ebben az esetben a teraszt egész télen használhatjuk, és a bútoraink is védve lesznek a csapadéktól. Egyetlen hátránnyal kell számolnunk, ez pedig a téli időjárás miatti kevesebb fény, ami a zárt tető alatt tapasztalhatunk.

Az optimális megoldás nyilván az, hogy a tetőt csak csapadék esetén tartsuk zárva, hogy fény jusson a tető alá. Télen, hideg időben történő mozgatásnál azonban figyelemmel kell lenni a fagymentességre. Ha ugyanis fagyott időben akarjuk a lamella pozícióját megváltoztatni, az könnyen károsodáshoz vezethet.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol megmutatjuk a téli használatot és elmagyarázzuk, hogyan tudja megvédeni a szerkezetet a károsodástól. A telepítéshez szükséges műszaki feltételekről tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást. 

Kapcsolatfelvétel

 

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.