A Tarasola Flat típusú pergolája elsősorban azoknak az érdeklődőknek jelenthet megoldást, ahol a meglévő épület stílusa és adottságai miatt kizárólag lapostetős megoldás jöhet szóba. A derékszögek megőrzése révén a Flat tökéletesen illeszkedik a modern épülettestbe. A konstrukció három részből áll, egy időjárásálló alumínium vázszerkezetből, egy becsukható félnyereg tetőből, és egy fix tetőszakaszból, amely a becsavart ponyvát védi.

A standard kivitel háromrétegű Techprotect szövete tökéletesen vízálló, 100%-osan árnyékol, valamint véd a hőségtől és az UV sugárzástól. A Flat tetőszerkezetét úgy tervezték meg, hogy az ék alakúan szabott szövet az esővizet oldalra vezeti. Itt lehetőség van az esővíz csatornába vezetésére, majd a lábakon keresztül való elvezetésére. Bővebb információ a gyártó oldalán. 

Ajánlatkérés itt!

 

A Flat pergola tulajdonságai

Tulajdonságok Flat
Tető dőlésszöge 1-2 °
Szélállóság: 120 **km/h
Max. szélesség (1 modul) 4500 mm
Max. kinyúlás (1 modul) 6000 mm
Standard magasság 2700 mm
Max. magasság 3000 mm *
Integrált vízelvezetés igen *
Választható alapszínek száma (váz) 3
Választható alapszínek száma (ponyva) 10
Egyedi RAL színek igen *
Oldalsó üvegezés igen *
Oldalsó textil screen igen *
Oldalsó zsaluzia igen *
LED a ponyva merevítőkben igen *
LED fénycsík a vázon igen *
Audio rendszer igen *
Vezérlés igen *
Modulbővítés igen *
Bruttó irányár (Ft/ m2) 170.000,- Ft

* opcionálisan rendelhető
** méretfüggő

Kiviteli lehetőségek

Gardena kivitel
Pavilon kivitel

Lamellás vagy ponyvás pergolát válasszon?

Véleményünk szerint a ponyvás pergolák méltánytalanul háttérbe szorultak a lamellás, bioklimatikus pergolákkal szemben, pedig használati értékük és rendkívül kedvező ár-érték arányuk miatt sokak számára jelenthetnék az optimális megoldást.

Korábban hátrányként említhettük, hogy a modern építészet előnyben részesíti a szögletes formákat, amibe a pl. az Elegancy félnyeregtetős megoldása nehezen illeszkedett. Akiknek ez jelenteti a legfőbb érvet, nos számukra ajánljuk leginkább a lapos megjelenésű Cubic ponyvás pergolát.

Másik hátrányként a bioklimatikus funkció hiánya említhető. Fontos azonban megjegyezni, hogy kellő belmagasság esetén az oldalirányú légmozgások könnyedén eltávolítják a tető alatt megrekedő meleg levegőt. Ugyanakkor azoknak, akik teljes vízállóságra vágynak, nekik a ponyvás pergola jelenti a megoldást a lamellás pergolákkal szemben.

Nem utolsó sorban pedig ott van a jelentős árkülönbség a bioklimatikus és ponyvás pergolák között. Akinek különösen fontos az ár, de a minőségről sem akar lemondani, annak sokkal érdemesebb egy prémium ponyvás pergolát vásárolni, egy alsó kategóriás lamellás helyett.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol segítünk Önnek kiválasztani azokat a szempontokat, amik segítenek Önnek megtervezni álmai pergoláját.

 

Kapcsolatfelvétel

 

Miért fontos a ponyvavédő takarás alkalmazása?

A teraszunkon eltöltött idő szabadidőnk egyik legértékesebb része, amit szép környezetben szeretnénk tölteni gondtalanul a barátainkkal vagy családtagjainkkal. Nincs azonban annál lehangolóbb látvány, mint amikor a tetőponyvát kitekerve az elszennyeződött, foltos textillel találkozunk, ami alá csak vonakodva ülnek be vendégeink, félve a nyakukba hulló piszoktól.

Ezért a Tarasola Flat pergola egyik legfontosabb eleme a ponyvavédő takarás, mely megvédi a betekert ponyvánkat az időjárás okozta szennyeződéstől. A takarás opcionális kiegészítőként rendelhető, de minden érdeklődőnknek ajánljuk megvételét.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol bemutatjuk Önnek ezt a funkciót, hogy a legjobb döntést hozhassa meg.

Kapcsolatfelvétel

 

Mitől szép egy pergola?

Flat ponyvás pergola - Tarasola

Valljuk be, laikus vásárlóként nem igazán tudjuk megkülönböztetni egymástól a különféle gyártmányú ponyvás pergolákat. Különösen alkalmatlanok erre a katalógusok és internet oldalak gyári referencia fotói, ahol többnyire igen elegáns környezetben vannak megmutatva még az alsó kategóriás termékek is. Így aztán többnyire nem látszik „az erdőtől a fa”! Pedig az ördög többnyire a részletekben van, nézzük, mitől is lesz szép egy pergola?

Nos először is attól, hogy formájában, színében, textilválasztékában mennyire sikerül a telepítési helynek megfelelő kivitelt megtalálni.

Aztán attól, hogy a telepítést tervező mérnöknek, hogyan sikerül úgy integrálnia a pergolát a meglévő épülethez, hogy úgy tűnjön, azt már eleve oda tervezték. Nyilván fontos továbbá, hogy a pergola stabilitását ne egy túlméretezett szerkezettel érjék el, hanem az könnyed és filigrán legyen.

Ezen a ponton még egy nagyon fontos részletre szeretnénk felhívni a figyelmet. A letisztult, jól átgondolt design ismérve, hogy a szerkezet felületéből sem csavarok, sem kötőelemek, sem pedig különböző takarások nem állnak ki. Ha ilyeneket lát a szerkezeten, akkor biztosan nem egy prémium termék előtt áll.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol a bemutató pergolán keresztül részletesen elmagyarázzuk Önnek, mire is kell figyelnie, hogy a valódi minőséget felismerje. A telepítéshez szükséges műszaki feltételekről tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.