A favázas teraszfedéseinket elsősorban azoknak ajánljuk, akik ragaszkodnak a természetes anyagok használatához, és értékelik a természetes fa szépségét és közelségét. A modern technológiának köszönhető rendkívül időjárásálló felületkezelés, a külső alumínium borítással kiegészülve hosszú élettartamú, minimális karbantartási igényű szerkezetet garantál. A favázas teraszfedések látszó ereszrendszerrel ill. vízelvezetéssel rendelkeznek.

 

Favázas teraszfedés típusaink

AURA favázas teraszfedés

Az AURA teraszfedés elsősorban rendkívül filigrán megjelenésével tűnik fel. A nagy értékű Oregon Pine rétegragasztott faszerkezet nemcsak megjelenésében különleges, hanem mintegy 30%-kal nagyobb stabilitást biztosít, mint a hagyományos fa tartók. A fafelület külső időjárásvédelméről porszórt, kerekített alumínium, profilok gondoskodnak. Az eresz túlnyúlása 300-800 mm között szabadon választható.

Bővebb információ a gyártó honlapján érhető el.

Ajánlatkérés itt!

Az AURA favázas teraszfedés főbb tulajdonságai

Típus AURA
Fedés típusa üveg
Szaru elhelyezkedése belül
Tetőlejtés 5-15°
Legnagyobb szélesség korlátlan
Legnagyobb kinyúlás 4,3 m
Lábak közti max. távolság kb. 3,5 m (méret függő)
Eresz túlnyúlás igen
Belső árnyékolás nem
Integrált világítás igen *
Fix tető szellőző nem
Nyitható tető ablak igen *
Egyedi kivitelek nem
Egyedi méret igen
Teherbírás méretezhető
Alapszínek száma 12
Bruttó irányár (Ft/m2-től) 300.000,- Ft/m2

* opcionálisan rendelhető

A favázas teraszfedés jobb vagy az alumínium kivitel?

Solarlux favázas teraszfedés- Aura üvegtető.

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a fából készült teraszfedések ideje lejárt, és kizárólag az alumínium jelenti a jó döntést. Nem vitatva az alumínium karbantartási igényben mutatkozó kézzel fogható előnyeit, szeretnénk egyéb szempontokra is felhívni a figyelmet.

Ilyen lehet pl. a megjelenés, a külső design, ami befolyásolja a meglévő környezetbe való integrálási lehetőséget. A fára nem csak, mint díszítő anyagra kell gondolni, hanem mint szerkezeti anyagra is, ami befolyásolja a statikai méretezést.

Az áron kívül szempont lehet a döntésben a környezettudatosság és a fenntarthatóság is. A témáról bővebben ezen a linken olvashat. Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol saját szemével is meggyőződhet a különbségekről és meghozhatja az Önnek megfelelő döntést.

Kapcsolatfelvétel

 

Milyen alapozás szükséges a lábak alá?

A teraszfedéseket minden esetben lábak támasztják alá, amelyek az alapzatra viszik át a terhelést. Meglévő teraszok esetén helytelen módon sok esetben a lábakat egyszerűen a meglévő teraszlemezhez rögzítik, anélkül, hogy megvizsgálnák annak teherbíró képességét. Elfelejtik, hogy nem csak a tető vagy a rajta lévő hó terhelését kell a rögzítésnek elbírni, hanem akár egy 100 km-es szél szívóhatását is. Éppen ezért, mi minden esetben javasoljuk egy megfelelően méretezett betonalap (pl. cölöpalap) készítését a fagyhatárig, mert csak ez garantálja a teraszfedés biztonságos rögzítését.

Tanácsadóink szívesen segítenek a megfelelő alapozás kiválasztásában.

Kapcsolatfelvétel

 

Milyen ereszmagasságot válasszon?

Csak teraszfedés építése esetén az ereszmagasság megválasztása befolyásolja az időjárástól védett alapterületet. Egy kis méretű teraszfedésnél a túl magas eresz azt eredményezheti, hogy eső esetén egyetlen négyzetcentiméternyi felület sem marad szárazon a teraszon.

Egy túlságosan alacsony ereszmagaság pedig a kilátást fogja akadályozni a terasz mögötti nappaliból vagy étkezőből. Az ereszmagasság sok esetben helyszíni adottság, amin a tetőtípus vagy a tető forma változtatásával tudunk módosítani. Értékesítőink szívesen segítenek Önnek az optimális tetőforma megtalálásában.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.