Eltolható üvegfal típusaink

FIONA eltolható keret nélküli eltolható teraszüvegezés

Fiona eltolható teraszüvegezés

A kínálatunk belépő terméke, magas minőséggel, standardizált megoldásokkal, rendkívül kedvező árfekvéssel. 2-6 pályás rendszerek, egy vagy két irányba nyíló kivitelben.

Értékesítés ‘Szereled magad’ konstrukcióban vagy viszonteladó, telepítő partnereken keresztül. Bővebb információ ezen a linken érhető el.

Ajánlatkérés itt!

Solarlux SL 20e eltolható keret nélküli üvegfalrendszer

Eltolható teraszüvegezés

A Solarlux eltolható SL20e típusú eltolható teraszüvegezés szélfogóként és eső elleni védelemként alkalmazható üvegteraszokon, de alkalmas beltéri térhatárolónak vagy a terasz beüvegezésére is. Az SL20e rendszerét magas alapfelszereltség és számos kényelmi funkció jellemzi.

Az alapfelszereltség részét képezi a függőleges záróprofil és a többféle fogantyú kialakítás lehetősége. Bővebb információ a gyártó honlaplán.

Ajánlatkérés itt!

Solarlux SL 20R eltolható keretes üvegfalrendszer

Ha a keret nélküli SL20e tolóajtó rendszert keskeny alumínium keretekkel látjuk el, akkor a szárnyak közötti légréseket szőrkefékkel tömíteni tudjuk. A Solarlux SL20R keretes eltolható teraszüvegezés alkalmazása elsősorban ott indokolt, ahol cél a minél kisebb légcsere, ezáltal a kevesebb por képződése a belső térben.

További előny a keret nélküli rendszerekkel szemben a jobb hangszigetelés. A rendkívül filigrán keretszerkezet nagy felületű üvegtáblákat keretez, ami minimális mértékben akadályozza az átláthatóságot. Bővebb információ a gyártó honlaplán. 

Ajánlatkérés itt!

Solarlux SL142 emelő-toló üvegfal

A Solarlux SL142 típusú alumíniumkeretes emelő-toló szerkezet alkalmas balkonok és teraszfedések oldalsó lezárására is. Nagy előnye a szerkezetnek a kiváló vízzáróság, valamint a kétrétegű üvegezésnek és a hőhídmentes profiloknak köszönhető jó hőszigetelő képesség.

Lakótér lezárására feltételesen alkalmas. Bővebb információ a gyártó honlaplán

Ajánlatkérés itt!

Eltolható teraszüvegezések összehasonlítása

Típus FIONA SL20e SL20Re SL142
Keret nélküli kivitel igen igen nem nem
Egy rétegű üvegezés igen igen igen igen
Két rétegű üvegezés nem nem nem igen *
Sínpályák száma max. 6 max. 5 max. 5 max. 3
Üveglapok közti átfedés változó állandó állandó nincs
Akadálymentes alsó sín nem nem nem nem
Rozsdamentes futó felület igen igen igen igen
Teherviselés alul alul alul alul
Zárhatóság igen igen igen igen
Soroló igen * igen igen nincs
Hőszigetelés nem nem nem igen *
Pormentesség nem nem igen igen
Rozsdamentes körfogantyú igen * igen * igen * nem
Kilincs nem nem nem igen
Alapszínek száma 4 24 24 24
Egyedi színek nem igen * igen * igen *
Max. magasság 2500 mm 2600 mm 2600 mm 2200 mm
Min. magasság 2000 mm 1300 mm 1300 mm 1300 mm
Kiemelés gátlás nem igen * igen * igen
Bruttó Irányár 2400mm mag. (Ft/1 m szélesség) 330.000,- 435.000,- 470.000,- Ft/m2

* opcionálisan rendelhető

Miért nem használhatóak a keret nélküli rendszerek egy fűtött télikertben?

Nagyon sok érdeklődő csak a bemutatótermünkben szembesül azzal a ténnyel, hogy a keret nélküli eltolható teraszüvegezések nem zárnak légmentesen, így nem alkalmasak lakóterek hőszigetelt lezárására. Ennek magyarázata azonban rendkívül egyszerű, hiszen egy homlokzati ablak esetén mindenki számára evidens, hogy 3 rétegű üvegezést és hőhídmentes keretet (pl. sokkamrás műanyag profilt) válasszon.

A keret nélküli üvegfalak ezzel szemben egyrétegű üvegből és oldalsó keret nélkül készülnek, így az üvegek között légréssel is számolnunk kell.

Megjegyzés: A keretes szerkezet sem alkalmas fűtött terek lezárására hőszigetelő üvegezés és hőhídmentes profil híján. Könnyű belátni, hogy ez bizony nem lesz jó a fűtött nappali lezárására. A fűtött és nem fűtött terekben való alkalmazhatóságról, a lakótér fogalmáról blogunkon több cikk is megtalálható, ahol részletesen tájékozódhat.

Az Ön használati céljának legmegfelelőbb rendszerelemek kiválasztásában szakértő kollégáink szívesen segítenek a bemutatótermünkben.

Kapcsolatfelvétel

 

Hány üvegszárnyból álljon az üvegfal?

Egy adott nagyságú üvegfal esetén a szárnyak maximális méretét az üveg súlya határozza meg. Ezért nem lehet akármekkora méretű egy-egy üvegszárny. A szélesebb szárnyak kevesebb, a keskenyebb szárnyak pedig több szárnyat tesznek szükségszerűvé azonos szélesség estén.

A választásnál azonban nem ezt, hanem sokkal inkább a gyakorlati szempontokat érdemes figyelembe venni. Az egyik ilyen szempont, hogy mekkora lehet az az üvegfelület, amelyet nem fogunk tudni kinyitni. Minél nagyobbak a szárnyszélességek, annál nagyobb lesz a nem nyitható, így nem átjárható felület.

Ezen felül érdemes figyelembe venni, hogy van-e lehetőség az üvegtáblák mindkét oldalról történő tisztításának. Egy emeleti beépítésnél problémát jelenthetnek a túl széles üvegszárnyak, hiszen így alpin technika alkalmazása nélkül nem fogjuk tudni megpucolni a külső üvegfelületet.

Számtalan egyéb szempont befolyásolhatja a szárnyak számát és méretét. Tanácsadóink szívesen segítenek az Önnek legoptimálisabb konfiguráció kiválasztásában.

Kapcsolatfelvétel

 

Hogyan működik a soroló?

A szárnyak sorolása kétségkívül hasznos és kényelmes funkció tud lenni. Ez ugyebár azt jelenti, hogy a tolórendszer csukásánál elegendő az első szárnyat húznunk, mert a soroló révén az egyik szárny húzza majd a másikat. Nem árt azonban tudni, hogy pl. egy 6 m széles és 2,5 m magas üvegfal rendszer súlya megközelítőleg 375 kg. Kérdés, hogy valóban mozgatni akarunk-e (tudunk-e) ekkora súlyokat a húzófogantyúval.

Létezik azonban egy trükk, amivel egyetlen mozdulattal tudjuk becsukni az üvegfalat anélkül, hogy a szárnyakat egyesével kelljen eltolni. Kíváncsi rá? Jöjjön el bemutatótermünkbe és megmutatjuk Önnek a legpraktikusabb működtetési módot.

Átjön-e az eső és a szél a keret nélküli szárnyak között?

Sokan félnek attól a ténytől, hogy a keret nélküli szerkezetek esetén az üvegek közötti réseken át befúj a szél vagy beesik az eső, ezért különböző függőleges, többnyire szilikon alapú réstömítéseket alkalmaznak.

Megalapozott szakmai véleményünk szerint erre semmi szükség az alábbi okokból:

  • Az üveglapok zárt állapotban átlapolják egymást. Még a legkisebb (kb 3-4 cm-es ) átlapolás is elegendő arra, hogy az eső ne verjen be. (Nyilván egy 100 km/h-ás szél torlónyomása hozhat vizet a beltérbe, de ez esetben nem az üveglapok közötti rés lesz az egyetlen hely ahol befolyik a víz.)
  • A keret nélküli üvegfalak szigeteletlen szerkezetek, ahol az üveg mellett mindig hidegérzetünk lesz. Ezért az ülőhelyeket min. 50-80 cm távolságban fogjuk elhelyezni az üvegtől, ahol már nem fog érvényesülni a réseken át áramló levegő.
  • A keret nélküli üvegezés lényege a transzparencia, vagyis az átláthatóság. Amikor a teraszon ülünk, akkor élvezni akarjuk a természet közelségét és kerüljük a bezártságot. A szárnyak között bármilyen tömítés elhelyezése ezt a szabadságérzetet veszi el, hiszen a függőleges osztások végett úgy érezhetjük magunkat, mintha „ketrecben” ülnénk.

Természetes lehetnek olyan élethelyzetek és használati módok, amikor a tömítések alkalmazása indokolt lehet, de sokkal jobb megoldás egy ilyenkor egy keretes SL20R szerkezet alkalmazása. Szívesen segítünk annak eldöntésében, hogy Önnek szüksége van-e ezekre a tömítésekre ill. keretes szerkezetre. 

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.