A Tarasola által kínált TECHNIC Pro bioklimatikus pergola egy versenytárs nélküli, modern műszaki megoldásokkal, letisztult formával és designnal rendelkező teraszfedés. Különlegessége az oldalsó merevítő bordába integrált screen, aminek köszönhetően az árnyékolás kazettája rejtett marad. Így a pergola, az oldalsó üvegezés és a screen homogén felületet képeznek, melyből nem áll ki többé az árnyékoló doboza.

A TECHNIC Pro az eddiginél nagyobb lábtávolságot tesz lehetővé oldalsó árnyékoló beépítése esetén is. Az új, integrált screen max. szélessége 6000 mm is lehet. A szabadalmaztatott vízelvezetési rendszer megakadályozza a cseppenő, fröccsenő víz bejutását a belső térbe.

A Tarasola Technic Pro lamellás pergola a RAL színskála több mint 200 színében és mintegy 20 különleges erezettel ellátott fahatású felületben kapható.

Számos kiegészítő opcióval rendelkezik, melyeknek köszönhetően egyéni megjelenésű, személyre szabott megoldást kaphat. A lamellákba integrált LED pontvilágítás, vagy a keretre erősített LED fénycsíkok az est beköszönte után is használhatóvá teszik teraszunkat. Az oldalsó üvegezések és zsaluziák, a screen árnyékolók, a hősugárzók és vízköd diffúzorok használatával már-már télikert értékű eredményt érhetünk el.

A modulszerű bővítési lehetőségnek hála, tetszőleges nagyságú terület fedhető le vele.

Bővebb információ a gyártó oldalán.

Ajánlatkérés itt!

 

A TECHNIC Pro bioklimatikus pergola tulajdonságai

Tulajdonságok TECHNIC Pro
Lamellák forgatási szöge 0° – 135°
Hóterhelés 120-620 ** kg/m2
Szélállóság: 160 **km/h
Max. szélesség (1 modul) 4500 mm
Max. kinyúlás (1 modul) 7000 mm
Standard magasság 2400 mm
Integrált vízelvezetés igen
Választható alapszínek száma 3
Egyedi RAL színek igen *
Oldalsó üvegezés igen *
Oldalsó textil screen igen *
Oldalsó zsaluzia igen *
LED a lamellákban igen *
LED csík igen *
Vezérlés igen *
Audio rendszer igen *
Modulbővítés igen *
Bruttó irányár (Ft/ m2) 400.000,- Ft

* opcionálisan rendelhető
** méretfüggő

Kiviteli lehetőségek

Pavilon kivitel
Gardena kivitel
Tende kivitel

Miért fontos a széles oldalsó árnyékoló?

Bioklimatikus pergola Technic Pro

Az oldalsó árnyékoló szélessége a legtöbb gyártónál kiviteltől függően max. 4000-5000 mm lehet. Abban az esetben, ha egy 6000 mm széles oldalra akarunk oldalsó árnyékolót elhelyezni, akkor 2 db kisebb árnyékolóra lesz szükség. Ez mindenképpen többe fog kerülni, mint ha egy árnyékolóval meg tudtuk volna oldani a feladatot.

Ezen kívül szükség lesz egy középső lábra is, amihez az árnyékolókat rögzíthetjük. Ez nem csak felesleges kiadás, de a köztes láb adott esetben akadályozhatja a közlekedésünket is a pergola alatt, vagy zavarhatja a kilátást.

A TECHNIC Pro pergola integrált árnyékolója akár 6000 mm szélességű is lehet, ami sokkal könnyebbé teszi a tervezést és adott esetben kevesebb kompromisszumot kell kötnie a döntéshez.
Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol segítünk Önnek megtervezni álmai pergoláját.

Kapcsolatfelvétel

 

Hova vezessük a vizet a pergolából?

Minden pergolát kínáló weboldalon olvasható, hogy a pergola integrált vízelvezetéssel rendelkezik. Ember legyen a talpán, aki ez alapján kitalálja, hogy pontosan miről is van szó. Nos, ez többnyire valami olyasmit takar, hogy a lamellákon összegyűlő vizet oldal irányban egy csatornába vezetik, majd innen a lábon keresztül levezetik a talajszintre. Ez szép és jó, de onnan hova tűnik a víz?

Az olcsóbb pergolák esetén nincs a lábon belül csatorna, a víz a zártszelvényen belül folyik le a talajra, majd onnan elszivárog. Ezeknél a pergoláknál nincs lehetőség a víz oldalra történő elvezetésére.

Ez a megoldás nem jelent problémát térkőre vagy WPC burkolatra történő telepítésnél, de gondot jelenthet pl. burkolt terasz esetén. Ennél jobb a TECHNIC vagy a TECHNIC Pro típusoknál alkalmazott megoldás, amikor a lábon belül egy csatornacső is elhelyezésre kerül, amelyet vagy a láb alatti aljzatban elhelyezett csatornába tudunk vezetni, vagy egy könyökkel oldalirányban kivezetve, tetszőleges távolságba vihetjük el a vizet.

Mielőtt egyik vagy másik pergola mellett dönt, alaposan gondolja át, hogy Önnek mely vízelvezetési megoldás felel meg. Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol bemutatjuk a különböző vízelvezetési lehetőségeket, hogy a legjobb döntést hozhassa meg.

 

Kapcsolatfelvétel

Néhány gondolat a pergola téli működtetéséről

Örök kérdés, hogy milyen pozícióban álljanak a lamellák télen? A kis hóterhelésre tervezett pergolák gyártói azt javasolják, hogy tartsuk télen nyitott állapotban a pergolát. Ebben az esetben viszont nem tárolhatjuk a teraszon a vízre érzékeny kerti bútorainkat, tárgyainkat és a hó is be fog esni a teraszra.

Mások azt javasolják, hogy nyugodtan tartsuk zárva a lamellákat, a pergola megfelelően méretezett hóra is. Ebben az esetben a teraszt egész télen használhatjuk, és a bútoraink is védve lesznek a csapadéktól. Egyetlen hátránnyal kell számolnunk, ez pedig a téli időjárás miatti kevesebb fény, amit a zárt tető alatt tapasztalhatunk.

Az optimális megoldás nyilván az, hogy a tetőt csak csapadék esetén tartsuk zárva, hogy fény jusson a tető alá. Télen, hideg időben történő mozgatásnál azonban figyelemmel kell lenni a fagymentességre. Ha ugyanis fagyott időben akarjuk a lamella pozícióját megváltoztatni, az könnyen károsodáshoz vezethet.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol megmutatjuk a téli használatot és elmagyarázzuk, hogyan tudja megvédeni a szerkezetet a károsodástól. A telepítéshez szükséges műszaki feltételekről tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást.

 

Kapcsolatfelvétel

Kezdjünk neki!

Ha Ön már tudja, hogy mit keres, akkor válassza az Ajánlatkérés menüpontot. Ha a választáshoz további szempontokra van szüksége, akkor kattintson a Tervezési segédletek menüpontra.